Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Asztalos faanyagok

Asztalos faanyagok közé azokat a faanyagokat soroljuk, melyeket minőségűk, feldolgozhatóságuk és esztéteikai szépségük miatt szívesen felhasználjuk különböző külső és belsőépítészeti munkáink legyártásához.
Az asztalos faanyagok napjaingban inkább a deszkákra és pallókra, valamint egyes esetekben gerendákra vonatkoznak, de ide tartozhat még a furnér is.

Ezeket a faanyagokat az asztalos szakma használja, erre a feladatra építőipari fűrészáruk nem alkalmasak.

Nagy általánosságban az asztalosok az alábbi faanyagokat használják részben előszeretettel, részben padig megrendelőik igénye alapján.
Ezek a faanyagok a következők:
  • borovi fenyő fűrészáru
  • lucfenyő fűrészáru
  • tölgy fűrészáru
  • bükk fűrészáru

 Szárított faanyag

Az asztalos faanyagok kezdetben vizesek, hiszen a rönk felfűrészelése után még a fa vizet tartalmaz. Ezek a deszkák, pallók fűrészelés után manapság bekerülnek egy szárítókamrába, ahol elérik a 10% körüli nedvességtartalmat, a fában lévő víz nagyrészét elveszíti, így asztalos felhasználásra már alkalmas lesz.

A felfűrészelt faanyagok 60-70% nedvességtartalomról kerülnek leszárításra, fokozatosan 10%-ra, és ha a szárítás jól sikerül akkor a fűrészáru mentesül az alábbi hibáktól:
  • görbülés
  • vetemedés
  • repedés
  • feszültségek hiánya
  • kérgesedés

 Asztalos minőségű faanyag

Az asztalosok által elsősorban keresett fa, az asztalos minőségű faanyag. Ebből a minőségből lehet kiemelkedően szép bútorokat, ajtókat és ablakokat gyártani. Asztalos szempontból fontos ez a minőség, mert a megrendelők elvárása - jogosan ugyan - magas. Ezért ennek a szakmának alapvatő fontossága a faanyag ismerete, a faanyagok hibái, tulajdonságai. Megmunkálási szempontból érdemes széleskörű ismerettel rendelkezni, mert a mai modern segédanyagok széleskörű felhasználást tesznek lehetővé, ezért sok a pozitív tulajdonság, de van sajnos negatív tulajdonság is. Ezért kell a széleskörű tapasztalat és faanyag ismeret.

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás