Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Pellet fűtés hátránya

Érdemes pellet rendszer kiépítése előtt a pellet rendszer hátrányaival foglalkozni. Hátrányok annyira bosszantóak lehetnek, hogy az ember megbánhatja a drága fűtési rendszer kiépítését. Pedig ez egyszerű technikai és műszaki ismereteken múlik és ha ezeket ismeri az ember, akkor a hátrányok kezelése egyszerű lesz, és onnantól fogva a pellet fűtési rendszer kiépítése gazdaságossá és problémamentessé válik.
A hátrányok két problémakörre oszthatók:

- a tüzelőanyag minősége
- a kazán, égő, kályha, kandalló minősége

Nézzük sorrendben, vizsgáljuk meg a tüzelőanyagot, a pelletet. Pellet választáskor, előrször jó ha tudjuk, hogy milyen  szabványú ( minőségű ) pelletet javasol a berendezés gyártója. Érdemes ezt tudni, mert a pellet kazánok tervezéskor és a gyártáskor a tervezőnek igazodni kell valamilyen típusú alapanyagoz. Az alapanyagokat tekintve sokrétűek a pelletek: mezőgazdasági erdetűek, fa eredetűek.

Mezőgazdasági eredet: ezek a pelletek általában sok hamutartalommal bírnak, személy szerint nem ajánlom lakossági felhasználásra.

Fa eredetű pelletek: lehetnek fenyőből, lucfenyő, jegenyefenyő, feketefenyő, erdeifenyő, vörösfenyő, tölgyfa, bükkfa és ezeknek a keverékéből.

Ezt követően két fontos szempontot kell megismerni. Van e benne kéreg ezt általában ENplus A2 minősítéssel jelölik. Persze vannak más fajta minősítések is, de itt most erre nem térek ki.

És van az a pellet amiben nincs kéreg. Ez a tüzelőanyag minőségének a kulcsa.
 
Vizsgáljuk meg a kazán, pellet égő, kályha és kandalló minőségét. A gépészeti résznél érdemes figyelembe venni a javításhoz szükséges alkatrész ellátás lehetőségét, beszerzési időket. Ha nincs pótalkatrész akkor érdemes elgondolkodni mi lesz ha a berendezés meghibásodik. A másik szempont a berendezés ára. Ha az olcsó kategóriát válasszuk, ott szembe kell nézni a silány, hozzáadott érték nélküli alkatrészekhez, és azok meghibásodása esetén igencsak vakarhatjuk a fejünket. Márkanevet nem szeretnék megemlíteni, mert nem az a célom. Minél olcsóbbak a gépészeti elemek annál jobb minőségű pellet szükséges az üzemeltetéshez. A drágább, esetleg önkihordós készülékek jobban bírják a gyengébb minőségű pelleteket. Persze mindenkinek a saját pénztárcájához viszonyítva érdemes elvégezni a beruházást. Szerintem ezt a két fontos szempontot érdemes megvizsgálni pellet fűtés rendszer kiépítésekor és pellet vásárláskor. Ha ezeket Ön ismeri, akkor könnyebben ki tudja választani saját maga számára helyes utat.
Tehát kéreg mentes pellet vásárlása előny, és a rendezett garanciális, alkatrészellátással rendelkező pellet fűtési rendszer kiépítése. Ekkor azt gondolom, Ön a legtöbb jót teszi saját magával. A pelletek pontos leírásáról itt olvashat.

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás