Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres
Pellet 15kg-os zsákos kiszerelésben
 Pellet 1 tonnás big bag zsákos kiszerelésben
 Keményre préselt, jó minőségű, pormentes pellet
Országos házhozszállítáwww.fureszaru.net/hazhozszallitass

Pellet


Tapasztalatom szerint jogosan félnek a pellet felhasználók, ha a fűtési szezonra ismét pelletet szeretnének vásárolni. De miért? Mindegyik érdeklődőm elmondja, akinek rossz tapasztalata volt már gyenge minőségű pellettel. Lenetebb kifejtem és megmondom Önnek mi a probléma. Most lépjünk vissza párat és nézzük meg mi a pellet. A pellet fa fűrészporból, vagy fa forgácsból -nagy nyomáson préselt- 4mm, 6mm, 8mm, 10mm átmérőjű 10mm - 50mm hosszúságú préselt fa henger. Préselés során nem adnak hozzá ragasztóanyagot, a nagy nyomás hatására különböző anyagok válnak ki a fából és összeragadnak az apró fa porszemek, ezért képes egy pellet szem egyben maradni. A pelletet azért gyártják, hogy a már ismert pellet égőfejek és pellet kazánokat automatizálhassuk, így elérjük a folyamatos, egyenletes, kívánt hőmérsékletet a házunkban. A pellet alapanyaga lehet mezőgazdasági jellegű (például napraforgó), vagy fa eredetű, (faforgács, fűrészpor). Általában a következő fafajokat használják pellet gyártáshoz: fenyő, bükk, tölgy. A tölgyfából és bükkfából készült pelletet nevezik keményfa pelletnek. A pellet fűtőértéke kiváló, ezért elterjedt ez a tüzelőanyag. A fűtőérték függ az apanyag fajtájától. Ez a tüzelőanyag automatizáltan adagolható, ezért pellet adagoló csigával 24 órában működtethető a pellet kályha, vagy pellet kazán, így a melegvíz folyamatosan előállítható.

Miért vegyünk pelletet, miért jobb a pellet a vezetékes gáznál?

A pellet fűtés előnyei:


 - nincs gázszolgáltató

 - nincs elköteleződés a gázszolgáltató irányába

 - tetemes költségeket lehet sprórolni, ha nincs gázkazán, gondolok itt a javítási költségekre

 - nincs rendelkezésre állási díj

 - előre kalkulálható vásárlási mennyiség (
2kg fa pellet = kb. 1m3 gáz )

 - a pellet energiaforrásként semleges, mert a fa növése során megkötött széndioxid egyenlő a pellet elégetésekor kibocsátott széndioxiddal, ezért nem növeli az üvegházhatást.

 - kedvező pellet árak Ft / kg - Ft / kg

 - Ön nincs kiszolgáltatva a politikai érdekeknek

A pellet vásárlásakor érdemes figyelembe venni a pellet minősítését. A komolyabb pelletgyárak termékük minőségének ellenőrzése céljából gyakran felkérnek egy külsős vállalatot. Ezeket a méréseket, minősítéseket komoly laboratóriumi körülmények között készítik, ezért hitelesek. Megmérik például a mintapellet égési hőmérsékletét, és a pelletben lévő egyéb anyagok mennyiségét.  A vizsgálatok után tanúsítványt állítanak ki a pelletről.

Pellet kínálat megtekintéséhez kattintson ide.

Milyen pelletet válasszunk? Olcsó pelletet, vagy drágábbat?


Ha Ön nem kér további információt a pellet gyártásról és a pellet fajtákról, akkor itt megtekintheti a pellet árakat.

A megfelelő pellet tüzelés kiválasztásához érdemes először saját házunk táján körülnézni, vagyis nézzük meg milyen kazánunk, égőfejünk van. Érdemes elővenni a gépkönyvet és átolvasni, hogy a berendezés gyártója milyen minőségű pelletet javasol.A pelletek lehetséges hibái, és a pellet fűtés hátránya:


 - sok a hamu elégetés után

 - sok salak gyűlik össze és megállítja, lefolytja az égést

 - nem kellően tömörített, nem elég kemény a pellet préselése, ezért rövid ideig izzik, hamar szétesik
(gondolkozzon el, egy hasábfa meddig izzik?)

 - poros pellet (a felhordó csigát elakasztja, szét kell szedni és takarítani kell, rosszabb esetben a por miatt elakad a csiga és elnyírja ahajtómotor és csiga illesztésénél a csapszeget és műszaki probléma lesz)

A fent felsorolt hibák bosszúságot, kényelmetlenséget okoznak. Emiatt sokszor az olcsóbb pellet valójában a drágább. Ez általában a pellet fűtés hátránya. A pellet készítők a gyártás elindításakor általában technológiát tekintve addig jutnak, hogy a fűrészport vagy forgácsot megvásárolva pelletet tudjanak készíteni. A kisebb pellet gyártók ilyen technológiával rendelkeznek.

Íme néhány adat az általam forgalmazott pelletről:


 - kicsi hamutartalom

 - nincs salak ENplus A1, vagy kevés salak ENplus A2

 - keményre tömörített mindkét minőség, ez onnan látható, hogy a pellet felülete fénylik és a pellet szemek végei homorúan töröttek
.

Ha Ön jó minőséget vásárol akkor, és hasonló gondolkodású felhasználókat keres meg és érdeklődik a tapasztalatokról, akkor azt fogja hallani, hogy örülnek a pellet fűtéssel kapcsoaltban és pozitív tapasztalatokat fognak Önnel megosztani. Amennyiben rossz tapaszalatot hall, érdemes megkérdeznie, hogy milyen minőségű és árkategóriás pelletet használt, amikor nem volt megelégedve a pellet fűtéssel. Ez a kérdés sokmindent elárul. Egyébként teljesen megértem Önt mint felhasználót, hiszen szeretné ha olcsóbb lenne a fűtési szezon, de vanna sajnos határok és minőségi követelmények a folyamatos működés

Néhány gondolat a pellet gyártásáról, a pellet alapanyagól, az alapanyag elkészítéséről.


A gyengébb pelletet,  például az ENplus A2 minőséget, vagy ehhez hasonló minőségű pelletet a következő képpen készítik:

A pelletgyártó cégek megvásárolnak fűrészüzemekből, bútorgyárakból fűrészport, forgácsot. Ennek a következő a hátránya:
-a fűrészüzemből vásárolt alapanyagban nemcsak a feldolgozáskor keletkező fűrészpor van benne, hanem a fa kérge is.
De miért kedvezőtlen ez? Amikor a faanyagot kitermelik, azaz kivágják a fát, akkor az elborul a földre, gépekkel elkezdik a földön húzni, majd felrakodják a teherautóra. Kidöntéskor a fa kérgébe beleragad a sár, a kosz, a kavics, a homok és egyéb szennyeződések. Ezt követőn a farönk bekerül a fűrészüzembe, ahol vágáskor a fűrészpor közé bekerül a kéreg és ezzel együtt a nem kívánt kosz, szemét, homok. Ezt követően a fűrészporral együtt a szemetet is belepréselik a pellet szemekbe. Ez okozza azt a problémát, hogy a gyengébb minőségű pellet elégetésekor salak keletkezik, ami összeáll. Emiatt kell sűrűbben takarítani a pellet kazánt, pellet kandallót.

Akkor jogosan felmerül a kérdés, hogyan készül a jó minőségű pellet?


ENplus A1 minőségű pelletet, azaz a jó minőséget a következő módon álítják elő: a pelletüzem megvásárolja a tűzifa rönköt. Ezt követően a gyárban leszedik a farönkről a kérget, ezzel együtt a fa kérgébe beleragadt szennyezőanyagokat, így nem keletkezik salak az égetéskor.

Ezt követően a tiszta fából elkészítik a pelletet. Ez lesz az ENplus A1 minőség.

Pellet szabványok:

  • pellet Din Plus

  • pellet ENPlus A1

  • pellet ENPlus A2


ENplus A1 minőségű pellet:

Ajánlott kicsi kandallókba, kazánokba 6-15kw teljesítményig. Hamutartalom 0,7% alatti, nagyon kevés, szinte elenyésző.
Kosz-, kéreg-, por- és salakmentes anyag, keményre préselt! Garantált folyamatos működés!


Színeltérés: ezzel nincs baj, hiszen a tiszta kéreg mentes faanyagok színei eltérnek egymástól. Más a színe a lucfenyőnek, a borovi fenyőnek a tölgynek és a bükknek. Ne tévesze meg Önt, a lényeg hogy a pellet szemek homogének legyenek, nem legyen bennük sötétbarna folt, mert az a kéreg. Tekintse meg az ENplus A2 pelletet, itt lentebb, és hasonlítsa össze a színeket.

A1 minőségű pellet ide kattintva megtekinthető.ENplus A2 minőségű pellet:

Ajánlott nagyobb kazánokba 20-25kw-tól, pellet égőfejekbe 20-25kw-tól, ipari kazánokba. 1% alatti hamutartalommal, keményre préselve, pormentes.  Hamutól, salaktól időnként tisztítani kell a berendezést. ( ez történhet 2-3 naponta, vagy hetente ) 
 

Pellet din plus minőség:

Annyiban különbözik az ENplus A1 minőségű pellettől, hogy a hamu tartalma nem lehet 0,5%-nál nagyobb, illetve minden más összetevő értéke jobb néhány tized százalékkal. Némi különbség, érdemes lehet ezt is kipróbálni, mielőtt meghozza végső döntését, melyik pellettel fűti végig a téli fűtési szezont.

Kattintson ide a pellet kínálat megtekintéséhez!
OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás