Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres
Pellet 15kg-os zsákos kiszerelésben
 Pellet 1 tonnás big bag zsákos kiszerelésben
 Keményre préselt, jó minőségű, pormentes pellet
Országos házhozszállítáwww.fureszaru.net/hazhozszallitass

Fabrikett keményre préselve, tiszta fából.


RUF BRIKETT ÁR bruttó  Ft - tól indul, az árak sajnos emelkednek / kg, kattintson ide a megrendeléshez.

A fabrikett fa fűrészporból és forgácsból préselt tömör, kemény egység, mely vegyes tüzelésű kazán, kandalló, kályha fűtésére használható. A fabrikett lehet téglatest alakú, hengeres, hengeres-közepén lyukkal. A fabrikett gyártó gépek, amiket általában használnak fabrikett gyártásra: RUF, PINI-KAY, NESTRO... A brikett nevét is a gyártógépek neve alapján szokták megnevezni. A brikett gyártók különböző fafajokk melléktermékéből gyártanak brikettet. Ezért mekülönböztetjük a puha fából készített brikettet, a keményfa brikettet, és a tőzegbrikettet.

Elgondolkodtató dolog, hogy milyen tüzelőanyaggal érdemes inkább fűteni, melyik a jobb, vagy gazadságosabb: brikett vagy fa?
Mindkettő jó ha az alábbi feltétételek teljesülnek:
- fa esetén: száraz tűzifa
- fa brikett esetén: keményre préselt, száraz tömör fa briket.

A száraz tűzifára sajnos várni kell elég sokat, főleg ha a temészet szárítja ki, ez lehet akár egy vagy két év is. Míg a brikett készen van, azt csak be kell tenni a fűtőtestbe és kész. Általában a fabrikett vélemények kedvezők, mert az azonnal felhasználható, jó minőség esetén nagyon jó a fabrikett fűtőértéke, gyorsan meleget ad akár kályhába, akár kazánba, kandallóba használják.

Fabrikett vásárlásnál érdemes figyelni a brikett:

-keménységét
-érdemes megkérdezni milyen alapanyagból készült a fabrikett
-érdemes próbavásárlást végezni, és kipróbálás után nagyobb mennyiséget vásárolni

Fabrikett használata:

Vegyestüzelésű kazánba, kályhába beletesszük a briketteket, éa felülről papír, gyújtós, vagy forgács segítségével begyújtjuk. A komolyabb kazánok képesek saját maguk szabályozni az égéshez szükséges levegő mennyiségét. Az olasz Technika 28kw, és 35kw teljesítményű vegyestüzelésű kazánokba a levegő szabályzás gyárilag be van építve, így a lehető legjogbb hatásfokon ég el a tüzelőanyag, ráadásul egyenletesen.


A fabrikett használatátezt mindankinek saját magának kell kitapasztalnia, hogyan a legjobb fűteni vele, mennyi levegő áramlást kell biztosítani az égéshez. Első néhány begyújtás alkalmával inkább keveset javasolt adagolni, mert az igazi kemény fabrikett átizzik és teljesen átizzott állapotban képes lehet felforralni a kazánban lévő, ami nem megfelelő.

Az általunk forgalamazzott fabrikettek:

- RUF brikett, a RUF jelölés az gép fajtája amivel gyárották a bükk brikettet. A bükkfa kemény, ezért a keményfa brikett kategóriába soroljuk, égése hosszú, sokáig egy tömbben izzik.

RUF BRIKETT ÁR bruttó Ft / kg, kattintson ide a megrendeléshez.

 

 


 

- PINI KAY brikett, A Pini Kay ebben az esetben is a gép fajtája.  A brikett alapanyaga 100% fenyő, a brikett közepén lévő lyuk és a fenyő alapanyag miatt gyorsabban létrejön az izzás, emiatt hamarabb ad meleget a kályhában, vagy kandallóban.


Webáruházban rendelnék fabrikettet: www.tuzeloanyagok.hu/fabrikett

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás