Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Pellet fűtés

A pellet fűtés egy kiváló alternatíva a gáz fűtéssel szemben. Felsorolnék pár érvet ami erősíti a pellet fűtés előnyeit. Első sorban nézzük az anyagi, majd pedig a természeti lehetőségeket. Kívácsi az eredményre? Olvasson tovább.

Pellet fűtés melletti érvek, pellet fűtés hátránya:

  • folyamatos állandó hőmérsékletet lehet tartani a házban

  • megfelelő pellet választása esetén takarékos és hatékonyabb a gázzal szemben

  • természetes tüzelőanyag, nincs káros anyag kibocsátás, nem növeli az üvegház hatást

  • pellet tüzelés egyszerű, a korszerű pellet adagolók, pellet égőfejek, pellet kazánok miatt

  • pellet vásárlásakor legyen az hazai vagy külföldi gyártású, sok ember foglalkoztatását támogatja

Pellet fűtés hátránya:

  • esetleges meglévő gáz fűtés mellé ki kell építeni a pellet fűtést

  • nem olcsó a kiépítés, teljesítmény függő

  • gáz már ki van építve, nem akarok takarékoskodni, inkább fizetem a nem szabályozható gázszámlákat, gázárakat
  • olcsó pellet választása esetén nem folyamatos a működés, és ha kiépíti a drága rendszert, akkor megkérdőjeleződik a pellet fűtés hatékonysága
  • érdemes pellet égő vagy pellet kazán vásárlása előtt alaposan érdeklődni, mert ha rossz választásra kerül sor, akkor évekre bosszúságot vesz az ember a nyakába. Érdemes megtudni milyen az alkatrész ellátás meghibásodás esetén, az eladó cég szervíz hátterét megvizsgálni, pellet fórumokban olvasgatni, informálódni.

Pellet vagy fa, pellet vagy gáz?

Akkor felmerül a kérdés jogosan, pellet vagy fa, pellet vagy gáz? Melyiket válasszam? Egyéni véleményem szerint egy jó és nem túl drága megoldás lehet egy vegyes tüzelésű kazán pellet égőfejjel párosítva. A gáz egyre gyengébb minőségű, állandó, havi rendszerességű alapdíja van, kontrollálja az állam, és ma egy új gázfűtés kiépítése irreálisan drága, figyelembe véve a gázkazán kiemelkedően drága javítási, engedélyezési költségét is. Egy egyszerű vegyes tüzelésű kazán egy mobilan használható pellet égővel elérhető és gazdaságos lehet. Ezért javaslok egy pellet égő - vegyestüzelésű kazán kombinációt.

További információk a pelletről: itt olvasható.

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás