Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Pellet tüzelés rendszerek

A pellet tüzelés rendszer a következő elemekből áll. Szükség van pellet kazánra, pellet égőfejre, pellet tartályra. Ez a három alapvető elem kell egy rendszer kiépítéséhez. Mindhárom rész önmagában fontos, ezért kihagyhatatlan a pellet fűtés rendszer kiépítéséhez.

Pellet kazán

A pellet kazán egy hagyományos vegyes tüzelésű kazán, aminek az ajtaján vágnak egy lyukat és ebbe a lyukba helyezik bele a pellet égőfejet, vagy a kazán oldalába gyárilag kiépítik a pellet adagoló csiga fogadására alkalmas fogadó részt. A pellet kazán inkább a második variáció.

Pellet égőfej

A pellet égőfej az az elem, amit a kazánhoz csavarozva egy egységgé válik a kazánnal. Szerepe: az égőfej adagolja a pelletet. Az égőfejet automatika szabályozza, az határozza meg a pellet és a befújt levegő mennyiségét. Ha hűl a rendszerben lévő melegvíz akkor automatikusan indul a pellet égőfej és melegíti a kazánban lévő vizet, amit a keringető szivattyú gyorsan továbbít a rendszerben.

Pellet tartály

A pellet tartály általában 1m3 körüli térfogatú tartály, lényege, hogy a pelletet ebben lehet ömlesztve tárolni. Azért is van rá szükség, hogy Ön ne naponta vagy hetente töltse fel, hanem inkább havonta. A pellet tartályt önállóan saját magunk is elkészíthetjük, ha így csináljuk, sok pénzt meg tudunk spórolni magunknak. A tartályt érdemes úgy építeni, hogy a beletöltött pellet a gravitáció miatt lefelé csorogjon, emiatt a pellet adagoló csigával szinte a tartályba öntött összes pelletet fel lehet használni.

Ha összeállt a rendszerünk, akkor lehet vásárolni a pelletet és indulhat a fűtés.

Milyen a pellet, mitől jó a pellet, egyáltalán miért éri meg pelletet vásárolni? Ha szeretné megtudni itt tájékozódhat.

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás