Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Csomómentes borovi fenyő

Csomómentes borovi fenyő kapható 25mm, 32mm, 50mm vastagságban szélezetlen kivitelben 10-12% nettó nedvességtartalommal. Ukrán beszerzés. Kalap vágás utáni első és második vágásnál lehet ilyesmi csomómentes borovi deszkát termelni. Ehhez a minőséghez kizárólag első osztályű tőrönk szükséges, és ennek beszerzése nem könnyű feladat még az urkán vállalkózónak sem.
Nagyon fontos ezen kívűl a megfelelő termőhely, illetve az erdő minősége, a fa sűrűsége az erdőben. Ez a faanyag várásolható rakat és darabos tételben. A deszka szélességek 130mm - 400mm szélességig változnak, nincs két egyforma szélességű. Kifejezetten asztalos minőségű faanyag. Erre a felhasználásra ajánlott, minősége és ára miatt.
Nagyon érdekes, mert Magyarországon valamiért a bútor frontok csomentes boroviból készülnek. Igaz ez nagyon szépe, meg kell hagyni. Az asztalsok ezért előszeretettel kereik ezt a faanyagot. Mások része a dolognak, hogy ha egy ajtókeretnél éppen az élébe esik egy göcs, akkor azt nem lehet javítani, új alkatrészt kell gyártani. Egy csomómentes borovi fenyő deszkánál ilyen nincs, ezért ez egy speciáális minőség, kifejezetten asztalosok részére.

Ez eddig rendben is van, de mi kell ahhoz, hogy ne legyen göcs a fában. Biztosan tudja Ön is minden növény a fény felé törekszik növekedni. Egy erdőben a fák egymással versengve centiméterről centiméterre próbálják egymást lehagyni, hogy fényhez jussanak. A fa növekedése során egyre nő, terebélyesebb lesz, a fa palástján is ágak nőnek oldalsó irányba. Ezek a földhöz közeli ágak egy idő után nem kapnak fényt és elhalnak és leesnek. Ezután a fa csa növekszik tovább az átmérője egyre vastagabb lesz és a sérült beteg részt benövi. Innentől már nem nő oldalág, így keletkezik egy ágmentes rész, és a rönk felfűrészelése után így képződik csomómentes borovi fenyő. A fa első négy öt métere ilyan, a magasabban lévő törzsön már vannak ágak. 


Borovi fenyő colos deszka

Az asztalosok jellemzően colos és 32mm-es vastagságban keresik a deszkákat. Vastagságukat aszerint választják, hogy milyen terméket szeretnének készíteni belőle. Van olyan asztalos aki szegőlécet gyárt belőle. A borovi fenyő colos deszka és a 32mm-es vastagság egyformán kiváló minőség, általában mondhatjuk rájuk, hogy csomómentes borovi fenyők.

Szélezetlen borovi deszka

Ezeknél az asztalosipari alapanyagoknál minden esetben kéreggel együtt tudják megvásárolni a deszkát. Elvétve van olyan gyártó aki a rönk felfűrészelése előtt leválasztja a kérget a rönkről és csak ezután dolgozza fel. Ennek az az előnye, hogy kíméli a fűrészlapot, ugyanis a kidöntött rönk kérgébe rengeteg kosz, homok, kavics szorul be a rönk szállítása közben, és ez a kosz könnyen csorbítja a fűrészlap élét.

Szélezetlen borovi fenyő ár


A borovi fenyő colos deszka és a 32mm vastagságban elérhető korlátozott mennyiségben.


OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás