Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Pellet kazán működése

A pellet kazán működése nagyon egyszerű. Eredeti célja a pallet kazánnak, hogy az újrahasznosított fa tüzelőanyagot, faforgácsot és fa fűrészport hasznosan jól kihasználhatóan el lehessen égetni magas hatásfokon. Mérnökök kiszámolták és megtervezték, ha a faport összenyomják és kicsi tömörített hengerekké formálják gépekben, akkor kicsi helyen lehet tárolni, addig nagy helyigényű tüzelőanyagot. Ezért lett a fabrikett és a pellet. Miután a pelletet csigásan adagolni lehet felmerült a gondolat, hogy adagolják a kazánba úgy, ahogy a melegvízre szükség van. És kialakult a egy olyan automata pellet fűtési rendszer, ami folamatos melegvíz utánpótlásra képes.

Ezután manapság a gyárak két dolgot csinálnak, egyik a folyamatos termékfejlesztés, és a másik pedig a napkollekteros, napelemes rendszerek kombinálása. Erre kiváló példa a svéd Ulma pellet kazángyár. Ök készítenek olyan pellet kazánt amiben villamos melegítéssel is lehetőség van a használati melegvíz előállítására. Ezt azért tervezték, például ha napelemmel áramot termelünk és az árammal felmelegítjük a vizet, akkor az aztán igazán környezetbarát fűtés. A svédek megcsinálták. Valószínűleg más gyártók is. Én személy szerint ezt ismerem. Szóval a pellet kazán működése a következő: egy termoszát vezérli a rendszert, mint a hagyományos gázkazánnál. Ha hideg van a lakásban akkor az automatika jelzi a kazánnak, hogy el kell indulni. A kazán elindul, elkezdi adagolni a pelletet, majd begyújtja a pelletet és elindul az égési folyamat. A víz kellően megmelegszik, majd ezt követően a kazán leáll, és ha szükséges, akkor később újra indul. A pellet adagolhatósága miatt miután csigával továbbíható, így alkalmas egy folyamatos emberi irányítás nélküli automatikus fűtésre. Ez a pellet kazán és pellet égőfej működés elve.
OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás