Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

u
u
Keres

Pellet Kazán


Pellet kazánt a tervezők, a folyamatos melegvíz, vagy meleg levegő biztosításáért tervezik. A pellet kazánok abban különböznek a vegyestüzelésű kazánoktól, hogy - kihasználva a pellet szemek méretét - csigács adagolással emberi erőforrás nélkül, automatizált a tüzelőanyag adagolás.
Tehát egy termosztát segítségével irányítjuk a kazánt, hogy elérjük a kívánt hőmérsékletet a szobában. Pellet fűtés elve röviden: alacsony hőmérséklet esetén az automatika elindítja a pellet adagolást, majd elindul az égés segítése érdekében a segédlevegő befújása a pellet égőtérbe, ezt követően átizzik a beadagolt pellet és így lesz melegvíz a fűtéshez. A keringető szivattyú pedig elviszi a melegvizet a radiátorokba.

A pellet kazánok a következő egységekből állnak:

 • programozható vezérlés
 • kazántest
 • pellet adagoló tartály
 • pellet égőtér
 • füstgáz elvezető csőrendszer
 • hamutartály

 


Pellet kazán rendszer


Internetes oldalunkon az alábbi pellet kazánokat lehet megrendelni:

Pellet kazán Compact 14kw tartlamazza a beépített szivattyút, a tágulási tartályt, ezért gyakorletilag egy egységként azonnal a rendszerre köthető. Magas ( 90% ) hatásfokú készülék, ami 30%-ig leszabályozható. A kazánhoz lehetséges nagyobb pellet tartályt kapcsolni egészen 400kg-ig, így egyszeri feltöltéssel sokáig nem kell a tartály feltöltésével foglalkozni.
ECO stop funkció: a kazán beépített ECO stop funkcióval rendelkezik, kikapcsolás helyett készenléti állapotra kapcsoll, és emiatt újabb induláskor sokkal kevesebb energia szükséges.
A kazánhoz csatlakoztatható vezeték nélküli termosztát is, napi 4 változó periódus is beállítható, továbbá a hét minden napja különböző hőmérsékletre állítható.

Műszaki adatai a Compact 14kw teljesítményű pellet kazánnak:

Tüzelőanyag
Pellet
Névleges teljesítmény maximumon
14,4Kw/h
Vízoldali teljesítmény13Kw/h
Hatásfok90,3%
Pellet tároló kapacitása
35kg
pellet kazán füstcső átmérő 100mm
Kazán tömege190kg
Kiáramló füsgáz hőmérséklete108 Celsius
Kazán víz térfogata20l
HMV készítés kapacitása9,7l/min

A Compact kazánok kinézete 14kw-45kw-ig ugyanilyen, csak a méretei változnak. A pellet kazán méreteiről és technikai adatairól egy lentebb egy táblázatban tájékozódhat.

 

Pellet kazán Compact 14 méretei:

Pellet kazán 14-45kw teljesítményig:

 • Compact 14kw
 • Compact 18kw
 • Compact 24kw
 • Compact 35kw
 • Compact 45kw

Easy Clean forgórostélyos hamukihordó rendszer:

A Compact kazánok 18kw, 24kw, 35kw, 45kw teljesítményűek rendelhetők Easy Clean forgórostályós kivitelben is. Ennek lényege, hogy gyengébb pellet esetén a forgórostély miatt nem kell az égőfejről takarítani, a forgás miatt leesik a hamu az égőfejről. Ezért a hamukihordás is automatikus.

 Compact pellet kazánok
Compact 14kwCompact 18kwCompact 24kw
  Easy Clean  rendelhetőEasy Clean  rendelhető
Tüzelőanyag
PelletPelletPellet
Névleges teljesítmény maximumon
14,4Kw/h 18kw/h24,5Kw/h
Vízoldali teljesítmény13Kw/h 17kw/h22kw/h
Hatásfok90,3% 93,8%930,2%
Pellet tároló kapacitása
35kg 65kg 65kg
Pellet kazán füstcső átmérő 100mm 100kg100kg
Kazán tömege190kg200kg200kg
Kiáramló füsgáz hőmérséklete108 Celsius
 110 Celsius 150 Celsius
Kazán víz térfogata20l 25l25l
HMV készítés kapacitása9,7l/min8,1l/min10,5l/min

Pellet kazán árak meghatározása a Compact modelleknél:

Compact pellet kazán árakBRUTTÓ ÁR EUR BRUTTÓ ÁR FORINT
COMPACT 14KW 3150 896.112
COMPACT 18KW 3785 1.076.757
COMPACT 18KW easy clean rendszerrel* 4885 1.389.685
COMPACT 24KW 3935 1.119.429
COMPACT 24KW easy clean rendszerrel*
 5025 1.429.512
COMPACT SLIM 15KW36701.044.042

* Easy clean rendszer: automata hamukihordást jelent, Önnek a hamu tárolóját kell időszakonként kiüríteni.
A hamu mennyiségét alapvetően az elégetett pellet minősége határozza meg. jó minőségű pellet esetén csak tiszta hamu van, nincs salakosodás a rendszerben.

Compact Slim pellet kazán, egy nagyon kedvelt modell. 28cm mélységével nagyon kis helyen is elfér a fal mellett. Automata indítás és kikapcsolás, emellett eco-stop funkcióval is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nem kikapcsolja a készüléket, hanem készenléti állapotban tartja. Ezzel sok energiát tud a készülék megtakarítani, környezetberát is egyben.

Tüzelőanyag
Pellet
Névleges teljesítmény maximumon
15Kw/h
Vízoldali teljesítmény13,5Kw/h
Hatásfok90%
Pellet tároló kapacitása
57kg
pellet kazán füstcső átmérő 80mm
Kazán tömege200kg
Kiáramló füsgáz hőmérséklete85 Celsius
Kazán víz térfogata20l

 

Kérdés, vagy megrendelés esetén írjon nekünk!

Az Ön neve*:

Az Ön telefonszáma*:
Az Ön szállítási címe*:
Az Ön e-mail címe*:
Dokumentum feltöltése:
Üzenet:
 

OldaltérképBorovi fűrészáruKapcsolatBorovi szélezett fűrészáruLucfenyő fűrészáruEladó faipari gépekTölgy fűrészáruAblakfrízAjtófrízPellet ár SzerszámélezésBükk fűrészáruTáblásított fenyőSzalagfűrészCsiszológépGyalugépFelsőmaróMarógépFaipari porelszívó eladóLapszbászgépBrikettáló KörfűrészFúrógépFenyő fűrészáru, gerenda árakFAANYAG ÁRAK, ÁRLISTAÁllásajánlatBorovi lambéria alapanyagPelletÉlzáróFabrikettFaanyagTáblásított fenyő árakTáblásított boroviDeszka árTetőcentrumTetőszerkezetSzélezetlen deszkaPallóDeszkaFaáruEgyengető gyalugépFenyő deszkaFabrikett használataFabrikett olcsónFa brikettFabrikett árBiobrikettBorovi fenyőBoroviBorovi deszkaSzárított fenyő fűrészáruSzélezett deszkaFenyő fűrészáru nagykeresekedelemFatelepFakereskedésPellet fűtésPellet zsákPellet tüzelés rendszerekPellet nagykereskedelemFabrikett nagykereskedésPellet kazánPellet kályhaFaelgázosító kazánTüzelőanyagokPellet fűtés hátrányaPellet fűtés tapasztalatokPellet kazán működéseSárkány kazánCsomómentes borovi fenyőMűszárított borovi fenyőAsztalos faanyagokAsztalos minőségű faanyagSzárított fűrészáruAsztalos minőségű borovi fenyőFaanyag kereskedelemAdatvédelemÁszfSzalagfűrészlap fogterpesztő, hajtogatóRönkhasító szalagfűrészBérfűrészelés, rönkfeldolgozásFaanyag szárítás